34_thumbnailÉrtékes tudással és tapasztalatokkal rendelkező szaktekintélyek, mentorok támogatását, pártfogását élvezhetik fél éven át 18 és 30 év közötti fiatalok, akiket az 50 tehetséges magyar fiatal elnevezésű program nyertesei közé választottak. A listán három Semmelweises szerepel: Tóth-Vajna Gergely, Tóth-Vajna Zsombor és Lőrinc Márton Ákos.

Dr. Lőrincz Márton Ákos jelenleg doktoriján dolgozik, emellett német hallgatóknak tanít élettant, fennmaradó idejében pedig a karrierépítésben elakadt hallgatóknak ad tanácsot.

49_thumbnailDr. Tóth-Vajna Gergely és Dr. Tóth-Vajna Zsombor ikrek, együtt jártak a Semmelweis Egyetemre és mindketten zenélnek és tagjai voltak a Kerpel-Fronius Ödön Tehetségkutató Programnak. Dr. Tóth-Vajna Gergely rezidens az I. számú Gyermekgyógyászati Klinikán, az egyetemi szakdolgozatában is a zene foglalkoztatta az orvoslás látómezején át: híres zeneszerzők pszichiátriai betegségeit, a bipoláris depresszió és a kreativitás kapcsolatát elemezte. Dr. Tóth-Vajna Zsombor a Semmelweis Egyetemmel párhuzamosan végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem csembaló szakán is.

48_thumbnailA Silver Kiadó által 2012-ben életre hívott programra idén több mint ötszáz, rendkívül változatos területeken tevékenykedő fiatalra érkezett ajánlás az ország szinte minden részéről. Közülük a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz) és egy 35 tagú zsűri választotta ki azt az ötven fiatalt, akik részesei lehetnek a hat hónapos mentorprogramnak, amely a kulturális, tudományos és gazdasági élet elismert személyiségeinek aktív közreműködésével személyre szabottan, a lehetőségek és az igények összehangolásával nyújt fejlődésükhöz ösztönzést, támogatást.

A párosok bemutatásával hivatalosan kezdetét vette a közös munka, ami közös megegyezéssel meghosszabbítható. A program célja a tehetség kibontakoztatása, a mentorált kiemelkedő teljesítménye, az érvényesülés, a sikerhez szükséges egyéb készségek fejlesztése. Ehhez a páros közösen határozza meg a hat hónap során elérni kívánt célokat és az ehhez hozzásegítő eszközrendszert. A közös munkában szakmai segítséget nyújtanak a Nemzeti Tehetség Programhoz kapcsolódó Nemzeti Tehetségpontok szakemberei is.

Tóth-Szabó Szilvia
Fotó: lafemme.hu

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatósága tette közzé.