RS30534_KA-20150416-IMG_3277--scrLezárult az OPAI (Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet) fejlesztése című kiemelt projekt, mely a Semmelweis Egyetem és a Nyírő Gyula Kórház-OPAI konzorciumában az Új Széchenyi Terv KMOP támogatásával valósult meg, összesen 130 millió forintból.

A projektzáró rendezvényen bemutatták a konzorciumvezető Nyírő Gyula Kórház-OPAI fejlesztéseit, a felújított pszichiátriai épületet, az újonnan kialakított Pszichiátriai Betegfogadó Részleget, valamint a beszerzett orvosi eszközöket és bútorokat.

RS30531_KA-20150416-IMG_3286--scrA pályázat keretében a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikája mintegy 13 millió forintból szerzett be orvosi eszközöket és bútorokat a forenzikus pszichiátriai részlegébe, ahol polgári peres eljárások, illetve büntetőügyek nyomozati vagy bírósági szakaszában szabadlábon védekezők bíróság által elrendelt elmeállapot-megfigyelését végzik. A részletes kivizsgálás és megfigyelés eredményei a szakmailag megalapozott igazságügyi pszichiátriai szakvélemények elkészítéséhez nyújtanak segítséget.

 

opaiBulla Zsófia (OPAI fejlesztése pályázat)
Fotó: Kovács Attila, Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.