Hagyományosan harmadik alkalommal emlékeztek Versünneppel a magyar költészet napjáról a Semmelweis Egyetem napköziotthonos óvodájában, ahol valamennyi gyerek közös ünnepi vers-kórusjátékot játszott Nemes Nagy Ágnes Gondolj-rám-virág című versével.

RS30458_KA-20150413-IMG_3194--scrMint azt honlapunknak Tósoki Anikó, az óvoda mentálhigiénikus szakembere elmondta: az intézményben kiemelt szerepe van a verseknek, azok mára a mindennapok részévé váltak, a költészet napja ezért számukra különleges alkalom. Idén az is cél volt, hogy a kiállított versek a szülők számára is örömet okozzanak, ezért a Költészetnapi Verskiállítás számos alkotása kifejezetten őket szólítja meg.

RS30471_KA-20150413-IMG_3135--scrA falakon és faliújságokon a magyar gyermek-költészet kiválóságait mutatják be, így azokon többek között Kosztolányi Dezső, Babits Mihály, József Attila, Kányádi Sándor, Zelk Zoltán, Szabó Lőrinc, Nemes Nagy Ágnes, Weöres Sándor, Szabó Magda, Radnóti Miklós, Petőfi Sándor, Varró Dániel és Lackfi János versei olvashatók.

A Semmelweis Egyetem óvodájából elköszönő gyermekek számos verset tudnak, a költők közül pedig sokat felismerek képről. Számukra ez előny lesz az iskolában – fogalmazott Tósoki Anikó.

Mozer Mária

Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.