Rektori, főiskolai és egyetemi tanári kinevezéseket adott át Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. Az ünnepségen úgy fogalmazott: az egyetemi és főiskolai tanárok közfelelőssége azt jelenti, hogy nekik nemcsak a saját tudományuk vagy tanszékük munkájára kell figyelniük, hanem lehetőségük, sőt kötelességük átgondolni az egész magyar felsőoktatás szempontjait is. F0401118

Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár köszöntőjében arra figyelmeztette az újonnan kinevezett egyetemi és főiskolai tanárokat, hogy az új nemzedék tanítása felelősség, erőfeszítés, ám óriási lehetőség is. Mindenki fel tudja idézni azoknak a tanárainak a nevét, akik nemcsak tudást, hanem életre szóló élményt, útravalót is adtak neki. Ez az a láthatatlan kapcsolat, amely egy életen át megmarad tanár és diák között – mondta.

A miniszter Áder János köztársasági elnök megbízásából egyetemi tanári kinevezést adott át dr. Szabolcs Szilárd Zoltánnak, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatóhelyettesének. Orbán Viktor kormányfő megbízásából főiskolai tanári kinevezési okiratot adott át dr. Balogh Zoltánnak, az Egészségtudományi Kar (ETK) Ápolástan Tanszék tanszékvezetőjének, dr. Barcs Istvánnak, az ETK Epidemiológiai Tanszék tanszékvezetőjének, Földvári-Nagy Lászlóné dr. Lenti Katalinnak, az ETK Morfológiai és Fiziológiai Tanszék tanárának, és dr. Varga Zsuzsának, az ETK Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszék tanárának.

Tóth-Szabó Szilvia
Fotó: kormany.hu

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.