Az Egészségügyi Közszolgálati Kar ünnepségén az eskütételt követően 24 hallgató vehette át egészségügyi szervező szakos diplomáját a Nagyvárad téri Elméleti Tömb dísztermében. A most végzett szakemberek jártasak az egészség-, az orvos- és az informatikai tudományokban egyaránt.

RS28268_KA-20150205-IMG_0920-ekk-diplomaoszto-scrA Semmelweis Egyetemen tanulni és oktatni is megtiszteltetés, hiszen itt a tudás mindenkitől elvárás. Ezzel járulhatunk ugyanis hozzá az egyetem sikereihez – mondta dr. Dinya Elek dékánhelyettes, az egészségügyi szervező alapképzési szak vezetője. Mint fogalmazott, a magas szintű képzés sikerét bizonyítja a hatszoros túljelentkezés, valamint hogy a végzős hallgatók kétharmada már most biztos állással rendelkezik.

A végzett szakembereket arra kérte, hogy kilépve az alma máterből folyamatosan képezzék magukat, szerezzenek alkalmazkodóképes tudást, ezzel pedig járuljanak hozzá az egyetem hírnevének öregbítéséhez. Felhívta a figyelmet arra is, hogy aki folyamatosan követi a változásokat, egyúttal piacképessé is válik, így pedig könnyebben meglátja a kínálkozó lehetőségeket.

RS28243_KA-20150205-IMG_1014-ekk-diplomaoszto-scr„Sikeres tanulmányaik és tudásuk elismeréséül önöket egészségügyi szervezővé avatom és felruházom mindazokkal a jogokkal és kötelességekkel, amelyek Magyarország törvényei szerint önöket megilletik” – mondta a jelöltek eskütételét követően dr. Gaál Péter dékán. A végzettek dr. Tímár József általános és oktatási rektorhelyettestől, valamint dr. Gaál Péter dékántól vehették át diplomájukat. A három és fél éves egészségügyi szervező alapszakot hatan summa cum laude, tizennyolcan cum laude eredménnyel végezték el, kimagasló tanulmányi eredménye elismeréseként pedig Tahirák Enikő külön dicséretben részesült.

RS28224_KA-20150205-IMG_1089-ekk-diplomaoszto-scrA végzett hallgatók nevében Gera Dorottya a kis évfolyam előnyeiről beszélt. Elmondása szerint megnyugtató egy olyan összetartó, családias közösséghez tartozni, aminek tagjaihoz bármikor bizalommal fordulhat.

Az ünnepség zárásaként dr. Tímár József rektorhelyettes megkérte a végzetteket, hogy esküjükhöz híven munkájukkal szolgálják beteg embertársaik gyógyulását, teljesítsék a rájuk váró feladatokat és törekedjenek hivatásuk hibátlan művelésére, ismereteik állandó gyarapítására.

Mozer Mária

Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.