RS25861__ZZS7261-scrIdén is megrendezték a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri Elméleti Tömbjében a hagyományos NET-futást. Az egyetem hallgatói – hasonlóan a szintén hagyománnyá vált, tűzoltók számára rendezett versenyhez – arra vállalkozhattak, hogy minél gyorsabban leküzdik a 22 emeletnyi magasságot.  

 A versenyen összesen 45-en indultak: 33 férfi és 12 nő vett részt a megmérettetésen. A férfiak közül Bíró Szabolcs ért fel leghamarabb, 1 perc 41 másodperc alatt, míg a nők mezőnyében Perneczki Lilla volt a leggyorsabb 2 perc 25 másodperces idejével. Mindketten második győzelmüket ünnepelhették az előző, tavaszi NET-futás után. Jutalmuk a vándorkupán kívül egy ajándékcsomag és a jelképes nevezési díjként összegyűlt csokoládé volt, utóbbin a dobogós helyezettekkel osztoztak.  

RS25867__ZZS7295-scr

Az eseményt az ÁOK HÖK szervezte. A rendezők elmondták, a verseny célja elsősorban a jó hangulat megteremtése, de fontos szempont az is, hogy a külföldi és a magyar hallgatók számára közös programot szervezzenek, illetve hogy az egyetemhez és magához az épülethez való kötődést erősítsék.

Pogrányi Péter

Fotó: Szigetváry Zsolt, Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.