Ünnepi díjátadón ismerte el a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) az év legeredményesebb egyetemista sportolóit. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) intézményi pontversenyében a Semmelweis Egyetem lett az első, a díjat az egyetem képviselőjeként dr. Hunyady László, az Általános Orvostudományi Kar dékánja vette át dr. Kiss Ádámtól, a MEFS elnökétől, valamint Szekeres Páltól, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosától.

Az Év egyetemi sportolója díjátadó a BGF aulájában

Az egyetemi világbajnokságokon dobogós helyezést ért el a Semmelweis Egyetem kilenc hallgatója, akik szintén a Budapesti Gazdasági Főiskola aulájában rendezett eseményen vehették át elismeréseiket. A Birkózó Egyetemi Világbajnokság aranyérmes sportolója Barka Emese és Lőrincz Tamás lett, míg Csercsics Richárd és Gulyás Zsombor bronzérmet hozhatott el, ők valamennyien a korábbi SE-TSK, jelenleg pedig már a Testnevelési Egyetem hallgatói. A Kajak-kenu Egyetemi Világbajnokság bronzérmese Szomolányi Máté, ezüstérmese Hagymási Anita és Hagymási Réka, a Gyorsasági Kajak-Kenu Világbajnokság aranyérmese pedig Hérics Dávid lett, ők szintén a Testnevelési Egyetemen végzik tanulmányaikat.  A Kerékpár Egyetemi Világbajnokság ezüstérmes sportolója Benkó Barbara, az ETK másodéves képalkotó diagnosztika szakos hallgatója, míg Nemes Adrienn, az ETK elsőéves ápolás és betegellátás szakos hallgatója a Sportlövő Egyetemi Világbajnokság második helyezését érdemelte ki. A legeredményesebb intézményi kar különdíját a Semmelweis Egyetem korábbi Testnevelési és Sporttudományi Kara kapta, mely szeptember 1-jétől önálló intézményként működik Testnevelési Egyetem néven.

A rendezvényen dr. Simicskó István, az EMMI sportért felelős államtitkára hangsúlyozta: a sport segítséget ad a hallgatóknak önmaguk jobb megismeréséhez és olyan új világot nyit, amely segít a magunkban rejlő értékek, erősségek felfedezésében.

Mozer Mária

Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

 

 

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.