Rászoruló gyermekeken segít az ELTE Hallgatói Önkormányzatának az a kezdeményezése, melyhez idén a Semmelweis Egyetem is csatlakozott. Az akció keretében december elsejéig összegyűjtött Mikulás csomagok a Cseppkő Gyermekotthon kétszáz lakója számára teszik boldogabbá a karácsonyt.

Aki szeretne segíteni, kis méretű csomagot állítson össze játékkal, írószerrel vagy édességgel, ám fontos, hogy romlandó ne kerüljön bele. A szállítás megkönnyítésére nem dobozokban, hanem zacskókban várják az ajándékokat a szervezők, akik tavaly 700 csomagot gyűjtöttek össze, ám remélik, hogy az összefogásnak köszönhetően idén még többel segíthetnek.

Az elmúlt négy évben ELTE Mikulás néven futott akció a Semmelweis Egyetem bevonásával idéntől a Karácsony Hőse elnevezést kapta. Vámosi Péter, a Semmelweis Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke honlapunknak elmondta: bár a HÖK korábban is vállalt hasonló karitatív tevékenységet, ehhez az akcióhoz azért csatlakoztak, mert jó célért egy összefogás keretében még többet tehetnek. Az elnök kiemelte: bár a hallgatók köre a legfőbb célközönség, bárki csatlakozhat, aki segíteni akar, hiszen a legfőbb cél, hogy a gyermekotthon valamennyi lakója ajándékot kaphasson.

A csomagokat ide várják:

Semmelweis Egyetem Hallgatói Centrum – Nagyvárad Téri Elméleti Tömb (Nagyvárad tér 4.)

Egészségtudományi Kar HÖK iroda (Vas utca 17. Alagsor, 005.)

Leadási határidő:

december 1. 20.00 – NET

december 1. 16.00 – ETK

Mozer Mária

Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.