Harminckilencen vehették át oklevelüket az Egészségügyi Közszolgálati Kar Egészségügyi Menedzserképző Központjának (EMK) diplomaosztó ünnepségén. Dr. Bakacsi Gyula, az EMK MSc szakfelelőse köszöntötte a résztvevőket, majd Szilágyi György közismert „Hanyas vagy?” monológjának parafrázisával tekintette át az évfolyam tanulmányok során megélt élményeit.

RS25410_KA-20141120-IMG_6866-emk-diplomaoszto-scrA Semmelweis Egyetem vezetése részéről dr. Tímár József általános és oktatási rektorhelyettes mondott köszöntőt. Sok sikert kívánt az új egészségügyi menedzsereknek, akiknek ugyanakkor – mint megjegyezte – nem lesz könnyű dolguk, hiszen számukra elkerülhetetlen a szembesülés az ellátás lehetőségei és a gazdasági feltételek közötti konfliktusokkal. Emlékeztetett arra, hogy a Semmelweis Egyetem volt az első az országban, mely egészségügyi menedzserképzést indított, és kezdetben egyedül látta el az országot ilyen szakemberekkel. Fontos, hogy maga az egyetem is kihasználja az EMK-ban rejlő potenciált – jegyezte meg.

A végzős hallgatók nevében Zöldi Péter mondott beszédet, aki kiemelte: az EMK a magyar egészségügy egyfajta olvasztótégelye. Az órákon nemcsak arra jöttünk rá, hogy milyen keretrendszerben érdemes gondolkodni és rendszerezni a folyamatokat, hanem arról is képet kaptunk, hogy milyen a magyar valóság, milyen problémákkal szembesül az egészségügyi vezető a terepen, és milyen kompromisszumokat kell megkötni ahhoz, hogy működőképes legyen a magyar egészségügyi ellátórendszer – mondta a képzésről.

A mostani a negyedik évfolyam, amely elvégezte a mesterképzést, az itt oklevelet kapó szakemberek egészségügyi intézmények vezető pozícióiban helyezkedhetnek el. 

Dobozi Pálma
Fotó: Kovács Attila, Semmelweis Egyetem

Galéria

7kép

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.