A koreai Dankooki Egyetem háromfős delegációja tett látogatást a Semmelweis Egyetemen, mely során ünnepélyesen átnyújtották a Dankooki Egyetem ajándékát – egy koreai tradicionális dobot – dr. Szél Ágoston rektornak.

RS20229_KA-20140702-IMG_0535-koreai-delegacio-scrA mostani esemény előzménye, hogy a Dankooki Egyetem képviselői májusi budapesti tartózkodásuk során ellátogattak a Semmelweis Egyetemre is, ahol dr. Hunyady László, az Általános Orvostudományi Kar dékánja fogadta a vendégeket.

A Semmelweis Egyetem távol-keleti, ezen belül is a koreai kapcsolatai 2014-ben is erősödtek. Ebben szerepe van annak, hogy a két ország idén ünnepeli a diplomáciai kapcsolatok felvételének 25 éves évfordulóját. Az ez által generált kulturális, diplomáciai események alkalmas környezetet teremtettek és teremtenek a magyar-koreai partnerség fejlesztésére, az együttműködési lehetőségek beazonosítására és azok hatékony kihasználására.

RS20222_KA-20140702-IMG_0573-koreai-delegacio-scrAz elmúlt évben a Semmelweis Egyetem képviselői több alkalommal találkoztak koreai felsőoktatási intézmények képviselőivel Koreában és Budapesten egyaránt. Ezek közül kiemelt jelentőségű volt a koreai National Health Personnel Licensing Examination Board ötfős delegációjának látogatása a Semmelweis Egyetemen, amely komoly előrelépést jelentett az Általános Orvostudományi Kar diplomájának Koreai Köztársaságban való akkreditálása szempontjából.

A mostani átadáson jelen volt a Dankooki Egyetem részéről Choi Gwi-Sun, az egyetem magyarországi követe, Chang Du-Sik, aki a koreai egyetem vendégprofesszora az ELTE-n és Lee Hae Sung, az egyetem nemzetközi ügyekkel foglalkozó munkatársa.

DP

Forrás: Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága
Fotó: Kovács Attila, Semmelweis Egyetem

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.