RS17448_KA-20140522-IMG_3929-koronczay-adomany-scrLátogatást tett a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán az intézmény egyik rendszeres támogatója, a Koronczay család. Koronczay Boldizsárt korábban itt kezelték leukémiával, felépülése óta rendszeresen támogatja nagy értékű adománnyal a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikát. Legutóbb például egy millió forint értékben vásárolt két infúziós pumpát, de családja rendszeresen adományoz biogyümölcsleveket is, ezzel erősítve a klinikán fekvő betegek immunrendszerét, segítve gyógyulásukat.

RS17428_KA-20140522-IMG_4098-koronczay-adomany-scrA Kanadában élő Koronczay Boldizsár mostani ittléte alatt azért látogatott el a klinikára, hogy személyesen is erőt adjon a bent fekvő gyerekeknek és szüleiknek, mutatva, le lehet küzdeni a súlyos betegséget. Látogatásával másokat is ösztönözni szeretne, hogy közvetlen módon olyan dolgokkal támogassák a klinika betegeit, amelyek a gyógyulásra kedvező hatást gyakorolhatnak (biogyümölcs, zöldség stb.). Koronczay Boldizsár biztosította a klinikát a további szoros együttműködésről, apró ajándékokat is hozott a gyerekeknek, valamint felkereste egykori kezelőorvosát is.

RS17582_KA-20140526-IMG_4268-gianni-meseolvasas-scrNéhány nappal a Koronczay család látogatása után pedig mesedélutánt rendeztek a gyermekklinika onko-hematológiai osztályain. Magyar Edina írónő hozta el most megjelent mesekönyvét a klinika betegeinek, vidámságot hozva ezzel az intézet életébe. A gyermekek a felolvasás mellett egy-egy példányt is kaptak a mesekönyvből. Gianni Annoni műsorvezető, gasztronómus pedig vidám történetekkel szórakoztatta a klinika betegeit.

Kiss-Bódi Bernadett

Fotó: Kovács Attila- Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.