OLYMPUS DIGITAL CAMERAA Biztonságtechnikai, Logisztikai és Szolgáltatási Igazgatóság a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tűzoltási és Mentési Főosztályának közreműködésével 2014. március 26-án, az éves ismétlődő tűzvédelmi oktatás keretében, tűzoltási gyakorlatot szervezett a Semmelweis Egyetem Illatos úti telephelyén a Központi Logisztikai Osztály részére. Rendkívül fontos ugyanis az igazgatóság szerint, hogy ne csak az elméletben, hanem a gyakorlatban is jártasságot szerezzünk a tűzoltásban – hangsúlyozta a résztvevőket köszöntő dr. Major László.

A meghívott vendégek között voltak a Városmajori Klinikai Tömb műszaki csoportjának tagjai és a Respirátor Zrt. képviselői.

bbA bevezetőt követően Szabó Lajos tű. százados ismertette a tűzoltáshoz használható kézi tűzoltó készülékek felépítését, működését és az alkalmazásuk módszerét. Az elméleti oktatás után a résztvevők tálcatüzek eloltásával gyakorolhatták be a helyes oltási technikát. A gyakorlat zárásaként az önként jelentkező munkatársak egy égő roncsautón tehették próbára tudásukat, megtapasztalva azt, hogy milyen nehézségekkel, mekkora hőterheléssel szembesülhetnek egy kiterjedt gépjárműtűz oltása során.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAA gyakorlat biztonságos és balesetmentes lebonyolítása érdekében az oltást végző személyek védőruházatban, közvetlen felügyelet mellett folytatták tevékenységüket, a területet pedig a IX. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság egy Rosenbauer TLF 4000AT típusú gépjárműfecskendővel biztosította. A gyakorlaton résztvevő gépjárművezető munkatársaink hasznos tapasztalatokkal felvértezve térhettek vissza munkájukhoz.

Forrás (kép és szöveg): Biztonságtechnikai, Logisztikai és Szolgáltatási Igazgatóság

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.