RS16388_KA-20140424-IMG_9441-szanatus-scrNyolc év után távozik a Semmelweis Egyetemről az orvosszakmai, finanszírozási és minőségbiztosítási igazgató. Dr. Jákó Kinga május 1-től az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) főigazgatója lesz. A távozó vezetőt a szenátus ülésén elbúcsúztatta az egyetem vezetése.

Dr. Jákó Kinga azt mondta, nem kereste a lehetőségeket, de amikor nyugdíjazás miatt az OVSZ főigazgatói posztja megürült és megkérték, hogy pályázzon, akkor megtette. Őszintén nagy dilemma volt, de leginkább azért, mert rettenetesen szeretem a munkát, amit itt csinálok. Itt minden megvan, ami a magyar egészségügyben is megtalálható – vélekedett, hozzátéve: ajándék ilyen szélesen rálátni egy területre. „Ha talentumot kapott valaki, azt kamatoztatni kell” – ezzel indokolta a döntését. Úgy éreztem, bennem még bennem van ez a lehetőség – fogalmazott. Dr. Jákó Kingát végül hat pályázó közül választották ki az OVSZ főigazgatójának. Remélem, meg tudok majd felelni a kihívásnak, nagyon fogok igyekezni, hogy kamatoztassam, amit itt, a Semmelweis Egyetemen megtanultam a menedzsmentről – hangsúlyozta. Dr. Jákó Kinga ezzel összefüggésben megjegyezte: egy egyetemnek az is a feladata, hogy mindenféle szempontból „istálló” legyen és felnevelje a következő vezetőket. Én itt jó iskolát kaptam ebből – szögezte le.

RS16389_KA-20140424-IMG_9438-szanatus-scr
Reményét fejezte ki, hogy az utóda is azt fogja érezni, mint ő: ez egy olyan munka, amit nagyon lehet szeretni, és ha emberi módon csinálja, akkor olyan szeretet veszi körül, amelyben biztonsággal tud dolgozni. Azt kívánom az utódomnak, hogy ezt megkaphassa ő is – mondta a távozó igazgató.

Tóth-Szabó Szilvia

Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.