Szakmai versennyel, előadással és vetélkedővel várta hallgatóit a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kara a Kari Napon. A Hallgatói Önkormányzat immár hagyományos rendezvénye idén első alkalommal volt egész napos.

RS15185_KA-20140410-IMG_9562-fok-kari-napok-scrA Kari Nap délelőttjén a viasz rágófelszín mintázó versenyre 9, míg a csonk preparálóra 35 hallgató jelentkezett, így meg is telt a Propedeutika Tanszék tanlaborja. Az esztétikus direkt front töméskészítő versenyen a Konzerváló Klinika segítségével 12 hallgató mérhette össze tudását. Az elkészült munkákat szakmai zsűri értékelte, a győztes hallgatók versenyszámonként okleveleket és értékes fogászati segédeszközöket – többek között tömő anyagot, elektromos fogkefét és preparációs készletet – vehettek át.

RS15174_KA-20140410-IMG_9617-fok-kari-napok-scr

Az ügyességi és logikai versenyeken induló kilenc háromfős csapat a Semmelweis Egyetemmel kapcsolatos kvízt fejthetett RS15190_KA-20140410-IMG_9543-fok-kari-napok-scrmeg, Tabu-t és Activity-t játszhatott fogászati témakörökben, végül pedig tankönyvekből származó idézeteket kellett felismernie. Délután „Diabetes a Fogászatban” címmel tartott előadást Végh Dániel és Farkas Árpád negyedéves hallgató, akik a betegségben érintettként próbálták a téma fontosságára felhívni a figyelmet. Este a Corvin negyed mögötti grundon bérelt lézerharc pályán küzdhettek meg egymással a hallgatók.

Mozer Mária

Fotók: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.