RS14507_KA-20140330-IMG_4587-medikus-kupa-scr„Minden versenyen legfeljebb néhányan reménykedhetnek komolyan abban, hogy elsők lehetnek. A  többi versenyző valójában nem azért fut, hogy nyerjen, hanem azért, mert verseny van. (…) Minden versenyen valakinek utolsónak is kell lennie – de még a legutolsó is elmondhatja magáról, hogy ott volt a pályán. (…) A verseny igazi vesztesei azok, akik ki sem jutottak a pályára” – idézte Mérő László matematikust a Medikus Kupa díjkiosztóján a Petőfi Csarnokban dr. Szél Ágoston. A Semmelweis Egyetem (SE) rektora kiemelte: az eredmények és részvétel mellett fontos az is, hogy lesznek olyanok, akik a Medikus Kupa hatására kezdenek el mozogni.
A rektor szavai szerint számára a Medikus Kupa győztese dr. Kiss Kálmán, a szervezőbizottság elnöke, aki az elmúlt hónapokban rengeteget dolgozott azon, hogy a rendezvény sikeres legyen. Megköszönte az Testnevelési és Sportközpont, Sporttelepek igazgatója, illetve a Hallgatói Önkormányzat munkáját egyaránt. Büszke vagyok a hallgatókra, hogy ezt a néhány napot igazi küzdelemmel töltötték. Fantasztikus hangulat volt ezeken a helyszíneken, és ez egy egyetemi vezető számára hatalmas élmény – jelentette ki. Beszédét így zárta: „hajrá medikusok, hajrá orvosi egyetemek, hajrá Semmelweis Egyetem!”

RS14575_KA-20140330-IMG_5051-medikus-kupa-scr
Ezután következett a sportágankénti eredményhirdetés. A női kosárlabdát a Debreceni Egyetem (DE) csapata nyerte, a második Semmelweis Egyetem – Budapest, a harmadik Pécsi Tudományegyetem (PTE), a negyedik a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) lett. A torna legeredményesebb női játékosának Földvári Andreát (DE), a legtechnikásabbnak Farkas Flórát (DE), a legjobb női irányítónak Varga Petrát (SZTE) választották. A díjakat dr. Szél Ágoston adta át.

A férfi kosárlabdázók versenyét ugyancsak Debrecen nyerte, a második Szeged, a harmadik Budapest lett. A torna legeredményesebb férfi játékosa Rozs Tamás (SZTE), a legjobb férfi irányító Yonatan Sakian (DE), a legtechnikásabb pedig Robert Kwome (SE). A trófeákat dr. Tímár József oktatási rektorhelyettestől vehették át a játékosok.

A női kézilabdát a PTE csapata nyerte, a szegediek, illetve a budapestiek előtt. A torna legeredményesebb játékosának járó elismerést Beda Fanni (SZTE) kapta, aki 14 gólt lőtt. A legtechnikásabb női játékos Janne Hakalasen (PTE), a legjobb női kapus Németh Kamilla (SE) lett.  A díjakat dr. Zelkó Románától, a Gyógyszerésztudományi Kar dékánjától vehették át.

RS14536_KA-20140330-IMG_4731-medikus-kupa-scrA férfiaknál a Semmelweis Egyetem csapata győzött, a második helyen holtversenyben a szegedi és a pécsi csapat végzett, negyedikek lettek a debreceniek. A torna legeredményesebb férfi játékosa Szőllősi Bence (PTE) lett 16 góllal. A legtechnikásabbnak Pallag Gézát (DE), a legjobb kapusnak Szász Márkot (SZTE) választották. A trófeákat dr. Molnár Mária Judit tudományos rektorhelyettes adta át a játékosoknak.

A női röplabda csapatok között a SZTE csapata végzett az első helyen, a második a Semmelweis Egyetem, a harmadik DE csapata lett. A legeredményesebb női játékos címét Lombos Lívia (DE) nyerte el, a legjobb női ütőjátékosnak Bosnyák Katát (SZTE), a legjobb női előkészítő játékosnak Cséka Annát (SE) választották. Az elismeréseket dr. Sótonyi Péter rector emeritustól vehették át.

RS14555_KA-20140330-IMG_4882-medikus-kupa-scrA férfi röplabdázók versenyében a Semmelweis Egyetem győzött, a második Debrecen, és a harmadik Pécs előtt. A legeredményesebb férfi játékos Balla Péter (PTE) lett, a legjobb férfi ütőjátékos  Gyömörei Gábor (SE), a legjobb férfi előkészítő játékos pedig Oszlánci Máté (DE) lett. Dr. Hunyady László, az Általános Orvostudományi Kar dékánja adta át nekik a díjakat.

Labdarúgásban a Debreceni Egyetem csapata nyerte a versengést, a második helyen Pécs, a harmadik helyen Szeged végzett. A kupa gólkirálya Markó Roland (PTE) lett, a legtechnikásabb játékos címét dr. Erez Levi (DE), a legjobb kapus címét dr. Urai Zoltán (DE) vehette át dr. Balitzky Alexandrától, az egyetem főtitkárától.

RS14563_KA-20140330-IMG_4975-medikus-kupa-scrA vízilabda csapatok között a Semmelweis Egyetem diadalmaskodott, második a Pécs, harmadik a Debrecen lett. A legjobb mezőnyjátékosnak Mody Tóbiást (DE), a legjobb kapusnak Somoskeőy Tamást (PTE) választották, a gólkirály Ritter Zsombor (PTE) lett.

A Medikus Kupa összetett versenyét a nőknél a Szegedi Tudományegyetem, a férfiaknál a Debreceni Egyetem nyerte, az összetett versenyben ugyancsak a debreceni csapat győzött. A legsportszerűbben szurkoló csapat a budapesti Semmelweis Egyetem lett, amely az összetett versenyben a második helyen végzett.

RS14538_KA-20140330-IMG_4749-medikus-kupa-scrA sportágankénti díjátadók szünetében az egyetemek pom-pom csapatai adtak műsort.
A rendezvényen dr. Kiss Kálmán, a budapesti szervezőbizottság elnöke továbbadta a stafétabotot a jövő évi szervezőnek, a Debreceni Egyetemnek. Nagyné Varga Kata megköszönte az idei szervezést és tolmácsolta a csapatoknak a rektor meghívását.

RS14579_KA-20140330-IMG_5067-medikus-kupa-scr A rendezvény végén dr. Kiss Kálmán a színpadra szólította a szervező bizottság tagjait és megköszönte a munkáját Fodor Ákosnak, Katona Lászlónak, Lehel Zsoltnak, Hörcsik Andreának, Sótonyiné Hreuss Nórának, Varga Juditnak és Várszegi Kornéliának. Külön köszönetet mondott Hegedűs Judit igazgatónak, illetve Gresits Orsolyának, aki az egyetem szurkolói csapatát szervezi évek óta.

Tóth-Szabó Szilvia

Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

 

 

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.