Barton_RS14316_KA-20140326-IMG_3691-desmond-barton-eloadas-scrA Humánmorfológiai és Fejlődésbiológiai Intézet oktatási curriculumában évek óta szerepelnek meghívott klinikus előadók, akik kiemelt testtájékok orvosgyakorlati szempontból fontos anatómiai viszonyait világítják meg a II. éves orvostanhallgatók számára, a szigorlat előtti szemeszterben. Az előadások mindig nagyon sikeresek, s gyakran előfordul, hogy a hallgatók az előadás hatására fordulnak egy adott klinikai szakterület felé. A jól bevált gyakorlatot továbbfejlesztve ebben a félévben egy európai egyetemről hívtuk meg szakterületének kiemelkedő képviselőjét – mondta dr. Nemeskéri Ágnes, a Humánmorfológiai és Fejlődésbiológiai Intézet docense.

Professzor Desmond Barton a nőgyógyászati onkológiai sebészet nemzetközi szaktekintélye, a Royal Marsden Hospital és a St. George’s Hospital University of London Onkológiai Intézetének vezető munkatársa elfogadta az intézet meghívását, így március 25-én és 26-án magyar és német II. évfolyamos hallgatóknak tartott angol nyelvű előadást „Female pelvic anatomy – from the cadaver to the surgical patient” címmel.

Barton_RS14314_KA-20140326-IMG_3697-desmond-barton-eloadas-scrMint azt dr. Nemeskéri Ágnes kiemelte: Barton professzor kiváló előadásában hangsúlyosan foglalkozott a modern onkológiai sebészet új irányvonalával, ami nagy hangsúlyt helyez az embriológiai ismeretekre, felhasználva a korai szervfejlődés által meghatározott síkokat, amelyek a sebészi feltárás és a reszekciók során a legkevesebb intra- és posztoperatív komplikációt biztosítják.

DP
Forrás: Humánmorfológiai és Fejlődésbiológiai Intézet

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.