Több orvos kapott közönségjelölést a Semmelweis Egyetemről az „Astellas-díj – Az év orvosa” pályázaton. A páciensek az idei pályázaton saját vagy gyermekük kezelésének, gyógyulásának leírásával és beküldésével jelölhették kedvenc orvosaikat az Astellas-díjra, immár hetedszer. A szakmai zsűri szűkítette a több mint 400 jelölést, amelyeket a betegek az egész országból küldtek. Szavazni március 16-ig az alábbi linken lehet: http://evorvosa.astellasdij.hu/vote/. A hazai egészségügyben tevékenykedő, kiemelkedő emberi és szakmai teljesítményt nyújtó orvosok, valamint a példaértékű orvos-beteg kapcsolatok felkutatását és nyilvánosság előtti bemutatását célzó kezdeményezéshez – az Astellas Pharma és a MOTESZ mellé – idén a Magyar Kórházszövetség és a négy orvosképző egyetem is csatlakozott. A pályázat fővédnöke dr. Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnöke.

A közönségjelöltek a Semmelweis Egyetemről: dr. Acsády György (Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika), dr. Dank Magdolna (I. Sz. Belgyógyászati Klinika), dr. Deli Anikó (Ortopédiai Klinika), dr. Domján Gyula (I. Sz. Belgyógyászati Klinika), dr.  Eleméry Mónika (Kútvölgyi Klinikai Tömb), dr. Gálffy Gabriella (Pulmonológiai Klinika), dr. Hosszúfalusi Nóra (III. Sz. Belgyógyászati Klinika), dr. Kunos László (Pulmonológiai Klinika), dr. Langer Róbert (Transzplantációs és Sebészeti Klinika), dr. Merkely Béla (Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika), dr. Pozsonyi Zoltán (III. Sz. Belgyógyászati Klinika) és dr. Verebély Tibor (I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika).

A közönségjelöléssel párhuzamosan szakmai jelöltállításra is van lehetőség, melynek határideje február 21-e volt. A szakmai döntősöket május 2-áig választja ki a zsűri. A szakmai zsűri tiszteletbeli elnöke dr. Perner Ferenc, elnöke dr. Acsády György.

Tóth-Szabó Szilvia

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.