Ingyen tesztelhető és frissíthető fel a KRESZ-szel kapcsolatos tudás 2014. június 15-ig a www.kreszfelfrissito.hu oldalon keresztül. A Nemzeti Közlekedési Hatóság felhívására a Semmelweis Egyetem is csatlakozik a Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogramhoz – tájékoztatott Verseghi-Nagy Miklós operatív főigazgató.

kreszMint az a weboldalon olvasható: a tudatos, felelősségteljes közlekedés megteremtése, és ezáltal a balesetek megelőzése mindannyiunk közös érdeke. A vezetési gyakorlat nehezen pótolható, viszont a szabályok naprakész ismerete, valamint az, ha időben felismerjük és elkerüljük a veszélyhelyzeteket nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy biztonságosabban vehessünk részt a közlekedésben. Ehhez kíván segítséget nyújtani a Nemzeti Közlekedési Hatóság által életre hívott Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram, melynek keretében közlekedési és közlekedésbiztonsági ismeretek oktatását biztosítja az állam ingyen.  A program mindenkinek szól, aki valamilyen járművel aktívan részt vesz a közlekedésben.

Az Operatív Főigazgatóság azt javasolja a vezetői engedéllyel rendelkező, járművezető kollégáknak, hogy vegyenek részt a programban, s az egyéni regisztráció során jelöljék meg intézményként a Semmelweis Egyetemet (az egyetem így összesített részvételi adatokat kap a rendszer használatáról).
DP

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.