Nyolcadik alkalommal várja programjaival a hallgatókat, oktatókat és egyetemi dolgozókat a Semmelweis Tavaszi Fesztivál március 4 és 10. között. Az érdeklődők idén a Virtuózok Viadalán, tánc- és versmondó versenyen, valamint egy nagyszabású gálaesten vehetnek részt.

plakatA2_tavaszA szervezők – a Hallgatói Önkormányzat, a Korányi Frigyes Szakkollégium és az Instruktor Öntevékeny Csoport tagjai – idén azt szeretnék megtudni a rendezvény látogatóitól, kinek mit jelent a tavasz. „Nekünk a tavasz elválaszthatatlanul összefonódik a téli hópaplan alóli fellélegzéssel, a felszabadult, örömteli alkotással, a zenével és tánccal – a lét egy könnyebb formájával. És Neked?” – olvasható a fesztivál felhívásában. A szervezők célja az is, hogy létrehozzanak egy olyan színteret, ahol minél többen tudják bemutatni eddig kevésbé ismert, művészeti oldalukat.

Az egyhetes rendezvénysorozat hagyományosan versmondó versennyel indul a II. Sz. Patológiai Intézetben. Ezt követően a Semmelweis Szalonbeli Virtuózok Viadalán fellépő orvostanhallgatók különféle zenei stílusban adják majd elő produkcióikat, amiket zenészekből, illetve egyetemi oktatókból álló zsűri értékel. A táncversenyre az Elméleti Orvostudományi Központ aulájában kerül sor, utolsó nap pedig a Nagyvárad téri Elméleti Tömb dísztermében jótékonysági gálaesten lépnek fel a fesztivál legeredményesebb résztvevői.

Mozer Mária

Fotó: Reszkető Róbert

 

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.