kelen_kataIdén is hat nő vehette át a Richter Aranyanyu Díjat a november 22-i díjkiosztón. A három éve létrehozott elismerést jelképező szobrocskát és a vele járó 200 ezer forintot pedagógus, egészségügyi szakdolgozó és orvos kategóriákban ítélték oda. Az orvosnő kategória különdíját dr. Kelen Kata, az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika orvosa kapta.

Olyan nőket díjaztak, akik klasszikus, női segítő szakmákban dolgoznak, munkájuk nélkülözhetetlen, és megérdemlik, hogy sikereik országos nyilvánosságot kapjanak. A kezdeményezés célja a nők társadalmi megbecsülésének és önbecsülésének növelése.

Dr. Kelen Kata jelölője egy édesanya, akinek fia két évvel ezelőtt vese transzplantáción esett át. Ez év májusában rossz eredményeket kaptak, elkezdett kilökődni Balázs új veséje. Elmondása szerint a doktornő azalatt a másfél hét alatt, amit a fiú bent töltött a kórházban folyton mellette volt. Ez az idő annyira nem múlt el nyomtalanul, hogy azóta Balázs sokkal jobban vigyáz magára, és már elhiszi, hogy ugyanolyan életet tud élni, mint kortársai. Kata és a fiú barátokká váltak, mivel Balázs szakács lett, a doktornő pedig imád főzni, így mindig van miről beszélniük – derült ki a jelölésből.

Tóth-Szabó Szilvia

Forrás: aranyanyu.hu

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.