Az idei évben a Semmelweis Egyetem rektora, dr. Szél Ágoston felkérte a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetséget (MEFS) a Tudás Útja futóesemény szervezésének operatív koordinálására. A verseny rendezője, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar célja a MEFS bevonásával Budapest egyik meghatározó egyetemi sporteseményévé tenni a Tudás Útját.

„Nagy megtiszteltetés és öröm számunkra, hogy részt vehetünk a szervezésben” – mondta dr. Kiss Ádám, a MEFS elnöke. „A korábbi években is szorosan kapcsolódtunk az eseményhez, hiszen a Tudás Útja Félmaraton egyben Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) is. Most pedig a rektori felkérésnek köszönhetően közreműködhetünk abban, hogy mindenkinek lehetősége legyen az egészséges sportmozgásra, hiszen az egyetemisták és főiskolások mellett bárki benevezhet a klasszikus félmaratonra, vagy a 6 kilométeres „Akadémiai 6-os” futásra. A Semmelweis Egyetemmel együtt bízunk abban, hogy néhány éven belül több ezer futót tud majd megmozgatni ez a verseny.

tudas_utja_rektor_webDr. Szél Ágoston rektor hagyományosan részt vesz a versenyen. Elmondta, hogy rendszeresen fut, reményei szerint idén is elindul a 6 kilométeren, mivel fontosnak tartja, hogy jó példát mutasson a hallgatóknak és az oktatóknak. Véleménye szerint egy ilyen esemény azok érdeklődését is felkeltheti, akik egyébként nem szoktak futni. A rektor úgy látja, a program rávilágít arra, hogy a futás „a lehető legolcsóbb és mégis igen derűs sporttevékenység”, mely nemcsak fogyaszt és növeli az állóképességet, hanem feltölti a szervezetet oxigénnel, jó hatással van a vérkeringésre és javítja a koncentrálóképességet. A megtett kilométerek utáni endorfin-felszabadulás pedig kifejezetten segít a napi munkához elengedhetetlen jó hangulat kialakításához.

további információ: tudasutja.hu

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.