fotopalyazat
Dávid Péter Jánosa képe

A Semmelweis Egyetem fotópályázat hirdetett a Kutatók Éjszakájához kapcsolódóan. A pályázat célja az volt, hogy bemutassuk, hogyan látják az érdeklődök és a résztvevők a Semmelweis Egyetem programjait, amely évről-évre több eseményt szervez a Kutatók Éjszakájára. Az öt napig tartó pályázatra majdnem kétszáz kép érkezett.

A fődíjas Dávid Péter Jánosa lett, aki több képet is feltöltött a különböző helyszínekről. A legtöbb szavazatot Suhai Ferenc: „Kontrasztanyagban állt virág CT képe”című fotója kapta. A legtöbb fényképet – több mint harmincat – Lőrincz Barbara küldte be a pályázatra. 

fotopalyazat1
Suhai Ferenc képe

Díjaztuk továbbá Dabasi Gabriella: „Jóba dr. állatkísérlete” című képét. A Nukleáris Medicina Tanszékről egyébként ugyancsak több fotó érkezett. A Molekuláris Neurológia csapatának „A genetika sokszínűsége”, valamint Bartha Károly (FOK): „Ez király!” című képét. Ugyancsak nyereményt kap Horváth Viki (ETK) a „Segítség játszunk!” elnevezésű fotóért.

A fotópályázat többi nyertes képe megtalálható a Semmelweis Egyetem Facebook-oldalán, ahol a fotópályázat is zajlott. A nyertesek a Semmelweis Egyetem ajándéktárgyait kapják.

Tóth-Szabó Szilvia

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.