Második alkalommal fogadta a Semmelweis Egyetem a Gulf Medical University (GMU) hallgatóit nyári szakmai gyakorlatra augusztus 12-től szeptember 1-jéig. A két intézmény közötti megállapodás értelmében tizennégy hallgató érkezett az Általános Orvostudományi, a Gyógyszerésztudományi, a Fogorvostudományi és az Egészségtudományi Karra.

IMG_0067_2 nagy z KKA sikeres együttműködést és a növekvő érdeklődést mutatja a partner egyetem részéről, hogy idén első alkalommal érkeztek hallgatók az ETK-ra is. A három gyógytornász hallgatónak magas színvonalú szakmai gyakorlati programot állított össze a Fizioterápiai Tanszék vezetője és munkatársai. A program lebonyolításában közel 20 gyakorlatvezető, oktató vett részt három különböző gyakorlóhelyen. A három hét során egy-egy hetet töltöttek a hallgatók az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben, az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben, továbbá a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjában.

A hallgatók neurológiai, reumatológiai és traumatológiai gyakorlatokon mérhették fel és kamatoztathatták tudásukat, valamint rövid betekintést nyerhettek a hidro-, sport- és aquaterápiás módszerek hazai alkalmazásába is.

A visszajelzések alapján nagy sikerrel zárult a nyári gyakorlat, amely során az ETK egy gyógytornász hallgatója kísérte a három hallgatót a gyakorlatokra és a szabadidős programokra. Dr. Nagy Zoltán Zsolt dékán hangsúlyozta: visszavárja a GMU-ról érkezett vendéghallgatókat, akiket arra kért, biztassák társaikat, hogy minél többen vegyenek részt a karok programjain a jövőben is.

Forrás: Egészségtudományi Kar

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.