_ZZS5238KDr. Nagy Zoltán Zsolt, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának dékánja fogadta Marilyn Moffat professzor asszonyt, a Gyógytornászok Világszövetségének elnökét, aki a Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társasága IX. Kongresszusának és 4. Pre-Kongresszusának meghívására érkezett Magyarországra. Marilyn Moffat a New York University fizioterápiás részlegének professzora, valamint az Amerikai Egyesült Államok gyógytornász szakmai szervezetének (APTA) tiszteletbeli elnöke.

A megbeszélésen a hazai képzési rendszer és az Egészségtudományi Kar bemutatása mellett a résztvevők konzultáltak a szakma fejlődésének jövőbeli irányvonalairól és lehetőségeiről is. Dr. Nagy Zoltán Zsolt örömét fejezte ki a világszövetséggel való együttműködéssel kapcsolatban, és mint fogalmazott, reméli, hogy a jövőben még szorosabbra tudják fűzni a kapcsolatokat.

_ZZS5231KA Gyógytornászok Világszövetsége (World Confederation for Physical Therapy, WCPT) 1961-ben alakult meg, egyebek mellett azzal a céllal, hogy nemzetközi szabályozókkal, irányelvekkel, ajánlásokkal segítse a gyógytornász-fizioterapeuták oktatási, szakmai és tudományos fejlődését. Mára a szervezet mintegy 106 tagország több mint 350 ezer gyógytornászát képviseli. Hazánk 1995 óta rendes tagja a szervezetnek.

A szakmai szervezet és a budapesti gyógytornász tanszék munkája szinte napjainkig összefonódott, Gardi Zsuzsa, Balogh Ildikó, dr. Tringer Lászlóné elnökök személyén keresztül. Az elnökök mellett a tanszék többi munkatársa, például Gerencsér Zsuzsanna, dr. Horváth Mónika, fontos szerepet tölt be a társaság életében.

DP
Fotó: Kovács Attila

Forrás: Egészségtudományi Kar

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.