20130827-IMG_1755-Golyatabor-web másolataHétfőn elkezdődött az öt egészségügyi kar leendő hallgatóinak a gólyatábora, immáron hagyományosan a tatai Ifjúsági Táborban, ahová nagyjából 800 elsős érkezett. Az öt karra felvett hallgatók a szakirányuknak megfelelő csapatba kerültek, ezzel is biztosítva, hogy azokkal ismerkedjenek meg a tábor során, akikkel majd együtt fognak tanulni.

20130827-IMG_1743-Golyatabor-web másolataDr. Szél Ágoston, a Semmelweis Egyetem rektora a tavalyi után idén is találkozott a táborban a gólyákkal. Felidézte, hogy amikor lassan negyven éve hallgató lett, akkor még nem volt ilyen program, és megköszönte az Instruktor Öntevékeny Csoportnak a szervezést.
A gólyáknak azt mondta: egy olyan egyetem polgárai lesznek, amely nagyon büszke a több mint kétszáz éves fennállására, a névadójára, arra, hogy 30 éve 3 nyelven oktat, valamint a kutatóegyetemi címre. Úgy látja, az egyetemen az oktató és hallgató látszólag ugyan szemben áll egymással egy vizsgaszituációban, de ha egész képzést nézzük, akkor a lehető legszorosabban együttműködnek.

Minél jobban tanulnak, annál nagyobb a kihívás az oktató számára, hogy még többet adjon. Én minél jobban oktatok, annál inkább érzem azt, hogy a hallgatókra ez hat, és nagyobb kedvvel próbálják elsajátítani az ismereteket. A kölcsönösség és egymásra hatás azt jelenti, hogyha az oktató is igényes magára és a hallgatói is az, egymásra talál a két dolog, melynek eredményeként az egyetem egészének, az oktatásnak a minősége lesz egyre jobb – hangsúlyozta a rektor.

20130827-IMG_1854-Golyatabor-webA rektor beszéde után a gólyák fórumon vehettek részt, amelyen a karok vezetőinek tehették fel kérdéseiket. A gólyatábor augusztus 31-ig tart. A SE Testnevelési és Sporttudományi Kar gólyatábora már korábban lezajlott augusztus 20-23 között a tatai Öreg-Tó Kempingben.

Tóth-Szabó Szilvia

Galéria

8kép

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.