tanevnyitoTöbb mint 3200 első éves hallgató kezdi meg tanulmányait a 2013/14-as tanévben a Semmelweis Egyetem hat karán. A magyar nyelvű képzésekre mintegy 2557-en nyertek felvételt, 2382-en államilag finanszírozott képzésre iratkozhatnak be, ami magasabb létszám, mint tavaly. A pótfelvételi eljárás jelenleg is folyamatban van, így még nem tudni az utólag felvett hallgatók számát.

A karoktól kapott előzetes adatok szerint várhatóan majdnem hétszáz új külföldi hallgatója lesz az egyetemnek; az angol nyelvű képzésen legalább négyszázan kezdik el a tanulmányaikat, míg a német nyelvi programban közel 300-an. Ez azt jelenti, hogy csaknem minden ötödik gólya külföldi lesz.

tanevnyito2011-340A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karának államilag finanszírozott képzésére 423 ponttal lehetett bejutni, itt lett a legmagasabb a ponthatár az orvosképző intézmények közül, országos szinten pedig ez a tizedik legmagasabb pontszám az állami ösztöndíjas alapképzések és osztatlan mesterképzések közül. A SE ÁOK a legnépszerűbb szakok TOP 10-es listájára is felkerült, a jelentkezők száma alapján felállított listán a kar a harmadik helyen áll, több mint háromszoros volt a túljelentkezés.

Dr. Tímár József oktatási rektorhelyettes korábban elmondta: a karok többsége szinte a teljes kapacitását feltöltötte, így a pótfelvételi eljárásban már viszonylag szűk lesz a mozgástér.

A Semmelweis Egyetem 244. tanév ünnepélyes megnyitója szeptember 1-jén 10 órakor lesz a Budapest Congress & World Trade Centerben.

Tóth-Szabó Szilvia
Dobozi Pálma

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.