Idén augusztus 26. és 31. között táborozhatnak együtt a Semmelweis Egyetem öt egészségügyi karának leendő hallgatói, immáron hagyományosan a tatai Ifjúsági Táborban. Az ÁOK-ra, FOK-ra, GYTK-ra, EKK-ra és ETK-ra felvett hallgatók számára a napokban postázzák a dékáni hivatalok a meghívókat, amelyből minden tájékoztatást megkapnak a táborral és az indulással kapcsolatban.

web-9868Füsi Katalin táborszervező úgy fogalmazott, szeretnék, ha tudnák a hallgatók, hogy ez a tábor szakít a gólyatáborok sztereotípiáival. „Náluk nagyon sok instruktor egész nyáron azzal foglalkozik, hogy felkészüljön a táborra, és felkészítse a csapatát a közös programokon keresztül a gólyák fogadására, valamint arra, hogy egy héten át foglalkozzanak a leendő hallgatókkal, építsenek közösséget belőlük” – mondta.

Meglepetésprogramokra is lehet számítani, amit szintén az instruktorok szerveznek. Füsi Katalin elmondta, körülbelül 800 hallgatót várnak a táborba, de arról nincs információjuk, hogy valamely szakról inkább jönnének, valahonnan kevésbé. Az öt karra felvett hallgatók a szakirányuknak megfelelő csapatba kerülnek, ezzel is biztosítva, hogy azokkal ismerkedjenek meg a tábor során, akikkel majd együtt fognak tanulni.

golyatabor1-600x400„Nem csak lángos készül általunk a táborban, hanem egy egész seregnyi lelkes ember gondoskodik arról, hogy a gólyák finom tejeskávét tudjanak inni reggel, mellé egy palacsintát, hogy legyen olyan hely, ahol táncolhatnak, ahol egy sör mellett barátkozhatnak” – érzékeltette a várható hangulatot Füsi Katalin, hozzátéve, hogy szeretnénk megmutatni az új hallgatóknak azt is, mi vár majd rájuk az egyetemi éveik alatt. „Nem megijeszteni szeretnénk őket azzal, hogy mesélünk nekik a vizsgákról, a tantárgyakról, inkább segítünk abban, hogy találjanak albérlőtársakat, és megmutatjuk, hogy ezek az évek életük egy nagyon jó szakasza lehet, ha egy közösség részeként töltik el” – tájékoztatott Füsi Katalin.

web-9962Elmondása szerint az instruktorok is várják már a tábort, a gólyák első leveleit, amelyek a következő hetekben érkeznek majd meg. A Gólyatáborra nincs jelentkezési határidő, de a meghívóban az is szerepel, hogy a levelüket kézhez kapva gyorsan válaszoljanak, mert korlátozott a férőhelyek száma. További információk a szervezők, vagyis a Semmelweis Egyetem Instruktor Öntevékeny Csoportjának honlapján és a tábor Facebook-oldalán.

A SE Testnevelési és Sporttudományi Kar gólyatábora augusztus 20-23-ig tart, idén a tatai Öreg-Tó Kemping lesz a helyszín. Az előző évek szokásaitól eltérően, teljesen új szervezőgárdával felállva, ezúttal az ismerkedés és szórakozás mellett sokkal nagyobb hangsúlyt kap a hallgatók megfelelő felkészítése és tájékoztatása az egyetemi évek megkezdéséhez. Ennek megfelelően a tábor állandó lakója lesz a Tanulmányi Osztály egy munkatársa, aki csoportbontásban mutatja be a gólyáknak a legfontosabb tudnivalókat, ami nagyban megkönnyíti majd a tanulmányi ügyek intézését. Ezen kívül több napra is lelátogatnak a Fiatal Oktatók Közösségének tagjai, akik minden felmerülő kérdést megválaszolnak majd a képzéssel és a TF mindennapjaival kapcsolatban. Természetesen a hagyományos gólyaavatási feladatok sem tűnnek el a programok közül, változatos fizikai és szellemi aktivitások várják az elsősöket Tatán. A jelentkezés a www.tfportal.hu weboldalon a GT menü jelentkezési űrlapján történik, kizárólag elektronikus úton. A honlapon természetesen minden további információ megtalálható a táborral kapcsolatban.
Nagy Emese

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.