Jótékonysági koncereket adott Magyarországon az Európai Orvostanhallgatók Szimfonikus Zenekara és Kórusa (EMSOC): előbb Szegeden, majd Budapesten léptek fel. A koncertek bevételével a Szegedi Tudományegyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetét, valamint a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáját támogatja az EMSOC.

1082537_639127969438811_1371663758_o
Fotó: I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika

Az előadásokon Kodály Zoltán Galántai táncok és Carl Orff Carmina Burana című művét hallhatta a közönség a Szegedi Szabadtéri Játékokon és a budapesti Olasz Kultúrintézetben. A kórus vezetője a német Anna-Katharina Kalmbach.

A zenekar és a kórus története 1993-ban kezdődött, amikor német orvostanhallgatók kezdeményezésére kamarazenekart hívtak életre olyan európai orvosjelöltekből, akik tanulmányaik mellett szívesen zenélnek. Az évek múlásával az együttes szimfonikus zenekarrá és kórussá nőtte ki magát. Rendezvényeiknek otthont adott London, Barcelona, Ljubljana, Bécs, Bázel, Prága, Oslo, Róma, Berlin, Varsó, Riga, Heidelberg, Manchester, Giessen és Rijeka.

T-Sz.Sz.

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.