_SZS8217KTöbb mint háromszáz hallgató kapott oklevelet a  Semmelweis Egyetem Egészségtudomány Karának diplomaátadó ünnepségén. Az eskütétel után dr. Mészáros Judit, az Egészségtudományi Kar dékánja adta át a frissen végzettek okleveleit, dr. Szél Ágoston, a Semmelweis Egyetem rektora kézfogásával diplomásokká avatta őket. Az ünnepi tanács ülésén részt vett a felsőoktatásért felelős államtitkár, dr. Klinghammer István. Az eskütételt dr. Vingender István dékánhelyettes vezette le.

_SZS8277

_SZS8157Az idei évben magyar nyelvű képzésen 37 ápoló, 44 dietetikus, 92 gyógytornász, 14 mentőtiszt és 48 szülésznő végzett. Egészségügyi gondozás és prevenció alapképzési szakon 30 népegészségügyi ellenőr és 14 védőnő vehette át a diplomáját. Nyolc képalkotó diagnosztikai analitikus, 27 optometrikus végzett a karon, és 16 gyógytornász az angol nyelvű képzésben. Mesterképzésben 22 táplálkozástudományi szakember és tizenöt ápoló kapott oklevelet.

_SZS8375A végzett hallgatók nevében Pécz Lilla és Hansson Kim Mathias gyógytornászok köszöntek el diáktársaiktól, oktatóiktól. Pécz Lilla kiemelte, a jövőben nincsenek kiszámítható tesztek, kidolgozott tételek, már nem hibázhatnak, csak ötösre lehet felelni. Elmondta: hiszi azt, hogy mindannyian felkészültek az előttük álló feladatokra. Kiemelt köszönetet mondott a tanárokon kívül az oktatásszervezőknek, a tanulmányi osztály munkatársainak, hogy könnyebbé tették az iskolai életüket.

_SZS8179Hansson Kim Mathias beszédében úgy fogalmazott: most hazautazunk, hogy többekkel megismertessük a magyar gyógytornát, vagyis azt a típusú gyógytornát, ami nagy tiszteletnek örvend hazájában, Svédországban.

Dr. Mészáros Judit dékán ünnepi beszédében egyebek mellett azt mondta, nemcsak a frissdiplomásoknak, hanem az oktatóknak is ez a nap az egyik legnagyobb ünnep. „Ez a nap, amelyik bizonyosan megfordítja ennek a több mint háromszáz embernek és családjának az életét, sorsát. Gondolhatják azt, hogy az elmúlt négy évben túl sok volt a szigor, a számonkérés és talán kudarc. Sikerből csak kevesebb jutott. Mert azt hallom, hogy itt, a Semmelweis Egyetem Egészségtudomány Karán túl sok a szabály, a szigorúság. Azonban ez, és a magasra állított mérce csakis Önökért volt és van – itt az eredménye! Megharcoltak érte, megérdemelték, legyenek rá büszkék” – hangsúlyozta a dékán._SZS8396

Dr. Mészáros Judit beszéde végén rámutatott arra, hogy a most megszerzett diploma értéke meghatározza a végzettek egész életét belföldön és külföldön egyaránt, és arra kérte a friss diplomásokat, hogy legyenek a Semmelweis Egyetem méltó követei.

Az ETK Tudományos Diákköri Konferencia döntése alapján idén a kar elismerő oklevelét Katona Ágnes gyógytornász kapta.

Nagy Emese
Fotók: Szigetváry Zsolt

Galéria

5kép

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.