A MOB Olimpikon Életút Programjában érintett 30 felsőoktatási intézménnyel – köztük a Semmelweis Egyetemmel – írt alá 2016. december 31-ig szóló együttműködési megállapodást az olimpikonok felsőfokú tanulmányainak segítésére Borkai Zsolt, a MOB elnök, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem épületében tartott Magyar Rektori Konferencia keretében, június 26-án.

mefs
A rendezvényen Borkai Zsolt elmondta: a 2012-13-as tanévben 178 sportolót számlál az Olimpikon Életút Program névsora.
Dr. Tóth Miklós tanszékvezető, a MOB alelnöke párhuzamot vont korábbi olimpiai bajnokok és a „szellemi tudás” közt, kiemelve az első olimpiai bajnokot, Hajós Alfrédot, aki a Műszaki Egyetemet végezte el, vagy a világ legidősebb olimpiai bajnokát, Tarics Sándort, aki idén ünnepli 100. születésnapját – a korábbi vízilabdázó az építészetben alkotott jelentőset.
A MOB Olimpikon Életút Programját 2002-ben alapították, igazgatója dr. Istvánfi Csaba professzor, koordinátora Vajda Krisztina. A programban szereplő egyetemek, főiskolák – együttműködve a Magyar Olimpiai Bizottsággal – több mint 400 olimpikon felsőfokú tanulmányait segítették eddig. A programhoz idén 4 újabb intézmény csatlakozott.

T-Sz.Sz.
Forrás: tf.hu; mefs.hu

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.