20130614-IMG_1541-TF-jubielumi-diszoklevel-atadas-webJubileumi díszokleveleket adtak át a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán azoknak, akik TF-en 75, 70, 65, 60 vagy 50 éve végeztek az intézményben. A gránit, a rubin, a vas, a gyémánt és arany diplomákat dr. Radák Zsolt dékán, valamint dr. Berkes István és dr. Hamar Pál dékánhelyettesek átadták át pedagógusnapi programsorozat keretében.

20130614-IMG_1546-TF-jubielumi-diszoklevel-atadas-webElsőként dr. Hamar Pál köszöntötte az egybegyűlteket, aki kiemelte, hogy ugyan sok minden változott az oktatásban, a TF tanári állományában és létesítménybelit illetően az elmúlt évtizedekben, azonban a szellemiség, a kollégák munkához való alázatos hozzáállása megmaradt. Beszéde végén arra kérte a TF egykori hallgatóit, hogy segítsenek magasan tartani a TF zászlaját.
Dr. Halmos Imre gyémántdiplomás a jubilálók nevében röviden köszöntötte az egybegyűlteket, különösen egykori hallgatótársait, és mindenkinek jó egészséget kívánt.

20130614-IMG_1554-TF-jubielumi-diszoklevel-atadas-webA gránitdiplomás Lindner Ernőné Gecső Zsuzsanna beszédében elmondta, hogy majdnem napra pontosan 75 éve vehette át testnevelő tanári diplomáját, és az idő múlásával azt tapasztalta, hogy minél régebbi egy esemény, annál jobb emlékezni rá. Dicsérte egykori tanárait, akik az adott kor legkorszerűbb módszereivel adták át tudásukat a hallgatóknak.

20130614-IMG_1587-TF-jubielumi-diszoklevel-atadas-webAz ünnepségen adták át a “TF Legjobb Sportolója” elismerést, amit idén Tőzsér Sándor testnevelő-edző szakos hallgató vehette át. A junior Európa-bajnoki bronzérmes birkózó felkészítését édesapja, Tőzsér Sándor mellett dr. Barna Tibor tanszékvezető irányítja. Utóbbi a TF Elismerő Oklevelét vehette át ez alkalomból.

Dr. Radák Zsolt dékán zárszavában megköszönte az egykori TF-eseknek, hogy általuk olyan hírnévre tett szert intézmény, amelyet ma is büszkeség és egyben feladat is megtartani.Úgy fogalmazott: a világ egyik legszerencsésebb emberének tartja magát azért, mert testnevelő tanár lehet.

T-Sz.Sz.
Forrás: tf.hu

Galéria

12kép

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.