Dr. Karádi István
dr. Karádi István

Eötvös József-díjat vehetett át dr. Karádi István az Általános Orvostudományi Kar dékánja pedagógusnap alkalmából az orvostudomány területén végzett kiemelkedő oktató, kutató és oktatásszervező tevékenysége, valamint a kutatói utánpótlás-nevelés területén végzett kiemelkedő munkája elismeréseképpen.

Az 1999-ben alapított Eötvös József-díjat azoknak a kiemelkedő munkát végző pedagógusoknak, főiskolai és egyetemi oktatóknak adományozhatja a szakminiszter, akik oktató-nevelő munkájuk során életpályájukkal kifejezték elkötelezettségüket a pedagógus élethivatás mellett.

Dr. Nyakas Csaba, forrás: TF
dr. Nyakas Csaba, forrás: TF

Kiemelkedő oktatási, kutatási és nevelési munkája elismeréseként Szent-Györgyi Albert-díjban részesült dr. Nyakas Csaba, a Testnevelési és Sporttudományi Kar Sporttudományi Kutatóintézetének egyetemi tanára, aki szakterületén kiemelkedő hazai és nemzetközi tudományos teljesítménnyel rendelkezik.

Az idei pedagógusnap alkalmából a felsőoktatási területén összesen 24-en kaptak miniszteri kitüntetéseket. A június 1-jén megrendezett ünnepségen Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hangsúlyozta: a legfontosabb, hogy egyre emelkedjen annak a hivatásnak a presztízse, megbecsülése, amelyre rábízzuk gyerekeinket, unokáinkat, mert a megbecsülés és az önbecsülés mindig együtt jár. A távlati cél az, hogy annak, aki az országot szolgálja, kiszámítható életpályája legyen. DP

Forrás: kormany.hu

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.