_SZS5987Tizenhét kisgyermek ballagott el a Semmelweis Egyetem Napköziotthonos Óvodájából. Az intézmény három csoportjába idén összesen ötvenhét óvodás járt, az új, szeptemberben induló kiscsoportba huszonketten jelentkeztek, valamennyien egyetemi dolgozók gyermekei. Daróci Marika óvodavezető elmondta: jövőre egy osztatlan középső-nagycsoportot, egy középső- és egy külön kiscsoportot tervez indítani az óvoda.

A Nagyvárad tér közelében, az Elnök utcában található épületben szintenként egy-egy tágas csoportszoba és a hozzá tartozó mellékhelyiségek biztosítják a gondozási teendők feltételeit. A gyerekek kis csoportban, barátságos, természetes anyagokból készült berendezések között, családias környezetben játszanak és tanulnak, részt vehetnek olyan különfoglalkozásokon is, mint az úszás, torna, angol és kerámia.

Az épület ősfás udvarán pedig nemrég adták át az új játszóteret, az első emeleten pedig színvonalas, fejlesztő tornaszerekkel, eszközökkel ellátott tornaterem működik. A Semmelweis Egyetem óvodájába az intézményben dolgozó szülők az év során bármikor beírathatják gyermeküket.

SzZs