20130516-IMG_6123-semmelweis-szalon-webA Semmelweis Szalonban megszokotthoz képest egészen másfajta kiállítás megnyitóján vehettek részt a meghívottak májusban. A falakról hiányoztak a képek, Matzon Ákos festőművész ugyanis egyszerre csak egy alkotást mutatott be állványra helyezve és nem a saját képeit, hanem kortárs gyűjteményének néhány darabját.
A rendezvény házigazdája dr. Gál János rektorhelyettes volt, aki felvezetőjében bemutatta a beszélgetés további résztvevőit: Finta József Kossuth-díjas építészt, és Rockenbauer Zoltán művészettörténészt.

20130516-IMG_6136-semmelweis-szalon-web
20130516-IMG_6107-semmelweis-szalon-webMatzon Ákos Munkácsy Mihály-díjas magyar festőművész azért így mutatta be az egyes alkotásokat, hogy mindenki számára az újdonság erejével hassanak, amikor az állványra kerülnek. A képek kapcsán arról is beszélt, hogy a műgyűjtés egy speciális, intim világ, de semmiképpen nem szinonimája a gazdagságnak. Erre példaként a saját gyűjteményét hozta fel. Arra biztatott mindenkit, hogy nyugodtan próbálkozzon a műgyűjtéssel a saját elképzelései alapján. Ehhez próbáltam valamiféle támpontot adni – összegezte a rendezvényen elhangzottakat a festőművész.
A Semmelweis Szalonban Rozmár Lajos Liszt-díjas klarinétművész zenélt.

T-Sz.Sz.