rosszcsontImmár hagyománynak tekinthető, hogy a Hajas fodrászszalon mesterfodrászai megszépítik az anyukákat a Rosszcsont Alapítvány Anyák napi rendezvényén a Semmelweis Egyetem II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján. A rendezvényen a mesterfodrászok mellett gyógyító szakemberek is foglalkoztak a szülőkkel, akiknek módjuk nyílt saját tapasztalataik megosztására, és hasonló betegségben szenvedő gyermekek szüleinek megismerésére is.

rosszcsont1A beteg gyermekeket játszóház és bűvészek várták az egész napos eseményen. A szakmai beszélgetéseken a pszichológus segítsége, a szociális juttatások és a gyógytorna fontossága került terítékre. Az idei slágertéma a biológiai terápia volt, hiszen az eseménynek otthont adó gyermekreumatológiai osztályon alkalmazták először azt az új biológiai terápiát, amely a súlyos, hagyományos kezelésekre nem reagáló esetekben jelenthet megoldást a gyermekkori krónikus sokízületi gyulladás kezelésében.

rosszcsont2A Rosszcsont Alapítvány idén egy úgynevezett kapillarmikroszkóp beszerzését szeretné megvalósítani. „Jelenleg a magyarországi gyermekreumatológiai ellátásban egyáltalán nem áll rendelkezésre video-kapillármikroszkóp. Az alapítvány által megvásárolt eszköz segítségével szeretnénk elindítani az első gyermekgyógyászati kapillarmikroszkópos labor működését” – mondta el dr. Constanin Tamás tanársegéd. Hozzátette: a közvélekedés szerint a gyermekkori reumás ízületi gyulladások ritka kórképnek számítanak, ezzel szemben a leggyakoribb krónikus gyermekkori betegségek közé tartoznak.

T-Sz.Sz.