mocsai-portré
dr. Mócsai Attila

Kilenc kutatót részesített Akadémiai Díjban a Magyar Tudományos Akadémia elnöksége, két tudósnak pedig megosztott díjat adományozott. A díjakat az MTA ma kezdődött, 184. közgyűlésének hétfői ünnepi ülésén adták át. A Semmelweis Egyetemről dr. Mócsai Attila, az Élettani Intézet egyetemi docense kapott Akadémiai Díjat kiemelkedő tudományos munkássága elismeréseként.

Dr. Mócsai Attila a falósejtek jelátviteli mechanizmusainak és gyulladásos folyamatokban betöltött szerepének tanulmányozásáért, különösen az ízületi gyulladás kialakulásának és gyógyszeres terápiájának vizsgálatáért, továbbá eredményes hazai és nemzetközi szakmai közéleti tevékenységéért részesült a kitüntetésben – olvasható az MTA honlapján.  dr. Mócsai Attiláról szóló korábbi cikkünk ide kattintva olvasható.

A közgyűlésen átadták az Akadémia további, hagyományos elismeréseit is, így az Akadémiai Aranyérmet, az Akadémiai Újságírói Díjat, a Wahrmann Mór-érmet, valamint az Arany János-életműdíjat. A további díjazottak listája itt tekinthető meg. DP

Forrás: mta.hu

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.