_SZS9676 KMagyarország és az Öböl-államok kapcsolatainak szorosabbra fűzése érdekében szervezett konferenciát az Antall József Tudásközpont, együttműködve a Budapesti Corvinus Egyetemmel. A konferencia a gazdasági és a felsőoktatási együttműködés lehetőségeire fókuszált.

A látogatás keretében a Kuvaiti Egyetem elnöki küldöttségének kérésére a Semmelweis Egyetemre látogatott dr. Abdullatif Ahmad Al-Bader, a Kuvaiti egyetem elnöke és dr. Firyal Bou-Rabee tanulmányi elnökhelyettes asszony.

_SZS9696 K
Fotók: Szigetváry Zsolt

Az egyetem részéről dr. Szél Ágoston rektor, dr. Molnár Mária Judit tudományos rektorhelyettes és dr. Nagy Zoltán Zsolt, az Általános Orvostudományi Kar dékánhelyettese vett részt a megbeszélésen, amelynek keretében a későbbi együttműködési lehetőségekről szóló szándéknyilatkozatot írtak alá.

A konferencia kapcsán érkezett Magyarországra a katari egyetem delegációja is, amely szintén látogatást tett a Semmelweis Egyetemen. Dr. Sheikha Al-Misnad rektor asszonyt és kísérőjét, dr. Mazen Hasna rektorhelyettes urat dr. Szél Ágoston rektor és dr. Molnár Mária Judit tudományos rektorhelyettes fogadta. DP