20130403_SZS4761-web-FOK-stomatologia-egyesulesLezárult a Központi Stomatológiai Intézet integrációja, amely Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézet névvel a Semmelweis Egyetem szervezeti egységeként működik tovább.

Kiegészült az egyetem, a jövevényeknek mindig örülünk – kezdte dr. Szél Ágoston köszöntő beszédét. „Az integráció kicsit emlékeztet a házasságra, a két fél valamit ad egymásnak, valamiről lemondanak egymás javára. Az, hogy melyik a több, azon múlik hogyan tudjuk megtölteni tartalommal.” – emelte ki a Semmelweis Egyetem rektora.

20130403_SZS4724-web-FOK-stomatologia-egyesulesA GYEMSZI kezelése alatt álló Központi Stomatológiai Intézet integrációjának előkészítése hónapokig tartott, februárban a jogi és munkaügyi feladatok előkészítésével kezdődött a megvalósítási szakasz. A miniszteri döntés, melynek értelmében a Szentkirályi utcai Központi Stomatológiai Intézet 2013. március 31-én jogutódlással megszűnik, felgyorsította az eseményeket. A jogutód a Semmelweis Egyetem, ezen belül a Fogorvostudományi Kar, a márciusi szenátusi határozat értelmében az új szervezet neve SE FOK Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézet, a szervezeti struktúrában a FOK OC alá tartozik.

Dr. Fejérdy Pál, a Fogorvostudományi Kar dékánja köszöntőjében rámutatott: Közel ötven éve ismeri az intézet élettörténetét, mely eszmeiségében közel áll az egyetemhez. „A kar nagyon baráti, egymást segítő közösség, remélem, ha ezek a szálak megerősödnek, remélem, mindenki örömmel végzi majd munkáját az oktatás, kutatás és betegellátás terén”.

20130403_SZS4744-web-FOK-stomatologia-egyesulesAz intézet megbízott vezetője a korábbi főigazgató, dr. Kivovics Péter, aki a Fogpótlástani Klinika munkatársaként tavaly augusztusban vette át a KSI vezetését az integráció előkészítése érdekében. „Büszkeségem, hogy az új intézet csatlakozhatott a Fogorvostudományi Karhoz, amely az európai oktatóhelyek között az egyik legerősebb, olyan rangot vívott ki, hogy bárhol szívesen fogadják az itt képzett fogorvosokat. Reméljük, hogy ehhez hozzá tudunk járulni munkánkkal, gyakorlati tapasztalatunkkal, amit a Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézet nyújtani tud.” – emelte ki a megbízott igazgató.

A szervezeti egység 113 aktív dolgozója átvehette új arcképes belépőkártyáját is.

Fotó: Szigetváry Zsolt

SzZs

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.