20130318-IMG_1333-webAz Ortopédiai Klinika Gyermekosztályának meghívására Budapestre látogatott Robert Hill, a világhírű londoni gyermekkórház, a Great Ormond Street Hospital ortopédiai osztályának főorvosa. Látogatása alkalmával 15 millió forint értékű végtaghosszabbító és végtagrekonstrukciós eszközkészletet adományozott az Ortopédiai Klinikának, amelynek segítségével Magyarországon elsőként a klinikán nyílik lehetőség komplex fejlődési rendellenességek, csontrendszer-betegségek, poszttraumás illetve csonttumorok következtében vagy infekciót követően kialakult végtagdeformitások számítógépes szoftver által vezérelt rekonstrukciójára.

Robert Hill a Klinikán tartott előadásában, illetve az azt követő esetkonzultáción és workshopon részletesen bemutatta a Taylor Spatial Frame fixateur externe alkalmazási lehetőségeit és használatát, amely a végtaghosszabbításban évtizedek óta alkalmazott Ilizarov rendszer 21. századi technikán alapuló továbbfejlesztett változata.

20130318-IMG_1324-web

Dr. Szendrői Miklós, az Ortopédiai Klinika igazgatója elmondta: a Taylor eszközrendszer segítségével nemcsak egyszerre végezhető végtaghossz különbségek és többsíkú tengelyeltérések egyszerű és rendkívül pontos korrekciója, de lehetőség nyílik korábban műtéti sorozatokkal vagy csak kompromisszumok árán korrigálható komplex végtagdeformitások egyetlen beavatkozással történő rekonstrukciójára is.

20130318-IMG_1323-webA program végén  Robert Hill a Great Ormond Street Hospital és a Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinika között meglévő jó kapcsolat folytatásának fontosságát hangsúlyozta és biztosította további szakmai segítségét a világszínvonalú technika magyarországi bevezetése kapcsán. A látogatást követő napokban a gyermekosztály munkatársai, dr. Kiss Sándor és dr. Domos Gyula a korábbi külföldi tanulmányútjaikon szerzett tapasztalatok alapján sikeresen elvégezték az első magyarországi Taylor Spatial Frame beültetést.

SE Ortopédia Klinika
T-Sz.Sz.