20130327-IMG_3317-TF-sporttudomanyi-klub-web„Rehabilitáció és Sport” volt a témája a második TF Sporttudományi Klubnak. A konferencián négy témakörben tartottak átfogó előadásokat gyakorlati és elméleti szakemberek. Dr. Radák Zsolt dékán megnyitó beszédében kiemelte: Különösen örül annak, hogy nagyon sok hallgató vesz részt a fórumon, melynek témája számukra különösen izgalmas is lehet.

Dr. Trzaskoma Lukasz a sportolók rehabilitációjának korszerű gyakorlatát ismertette, míg Ramocsa Gábor előadásának középpontjában a parasport állt. Dr. Berkes István a rehabilitáció és sportképesség összefüggéseiről beszélt, dr. Nyakas Csaba a mentális képességeket helyezte fókuszba kongnitív terápiáról szóló bemutatójában. Az előadásokat az izületi mozgató eszközök műszerbemutatója követte.

A TF Sporttudományi Klub célja, hogy az elméleti, tudományos háttér és a
gyakorlati oldal egymásra támaszkodva, egymás tudását és tapasztalatait felhasználva működjön a jobb teljesítmény érdekében.

A Testnevelési és Sporttudományi Kar a közeljövőben a regeneráció, sportgenomika, valamint az antiaeging témákban szervez Sporttudományi Klubot.

Galéria

9kép