20130325-IMG_3184-FOK-minikonferencia-webHuszonhárom pályázó mutathatta be rövid előadásokban eddigi eredményeit és kutatási terveit a Fogorvostudományi Minikonferencián a tudományos konferenciáknak megfelelő formában, üléselnökök vezette szekciókban, vetített képes előadások formájában.

A konferencia célja volt a belső pályázatokon túlmutatóan a kari kutatások áttekintése, a szervezeti egységek közötti kapcsolatok erősítése, valamint a résztvevők előadó és vitakészségének fejlesztése.

20130325-IMG_3188-FOK-minikonferencia-webDr. Varga Gábor, a konferencia főszervezője a rendezvényről elmondta: a konferencia színvonalas előadások sorozatát, s a megbeszélések során az ehhez méltó szakmai eszmecserét hozta, melyen nem csak a Ph.D. fokozat megszerzésére törekvők, de témavezetőik és a karok számos munkatársa is részt vett. „Külön köszönet illeti a szekcióelnököket az aktív és konstruktív vitavezetésért és segítő értékelésért.” – emelte ki dr. Varga Gábor.

Dr. Fejérdy Pál dékán a korábbi évekhez hasonlóan 2013-ban is meghirdette a Fogorvostudományi Kar belső pályázatát a kutatómunka támogatására, melynek tervezett keretösszege 5 millió forint. Tekintettel a rendelkezésre álló keret szűkösségére az egy pályázó által elnyerhető maximális összeg ebben az évben legfeljebb 500 ezer forint lehet, elsősorban dologi költségek fedezetére.

20130325-IMG_3169-FOK-minikonferencia-webPályázatot nyújthattak be a Kar oktatói és kutatói, beleértve a Fogorvostudományi doktori program hallgatóit is. A pályázatok bírálata tudományos értékük megítélése szerint történik. Előnyt élveznek azok pályázatok, amelyek sikeres kivitelezés esetén impakt faktoros publikációhoz, a még tudományos fokozattal nem rendelkező fiatalok munkatársak Ph.D. fokozatszerzéséhez vezethetnek. A pályázóknak 3 oldalas kutatási tervet és költségtervet valamint szakmai és publikációs adataikat tartalmazó adatlapokat kellett benyújtaniuk, az elbírálás jelenleg is folyamatban van.

Forrás: dr. Varga Gábor

SzZs

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.