mosbyMostantól a Semmelweis Egyetem Központi Könyvtárában is elérhető a Mosby szótár – tájékoztatott dr. Vasas Lívia főigazgató.
Mosby’s Dictionary of Medicine, Nursing & Health Professions (9th Edition, cop. 2013) Pop Marcel, a Semmelweis Egyetem nemzetközi kapcsolatok igazgatójának ajándéka, aki – egyedüli európaiként – a kötet egyik szerkesztője is.
A főigazgató szerint a szótár immár húsz éve hasznos segédeszköz az egészségtudományok területén tevékenykedő szakemberek számára. A kötetben több mint 56 ezer címszó szerepel, melyek közül 11 ezret – a legújabb szakmai információk alapján – újítottak meg és korszerűsítettek . Ezen kívül több mint 2450 színes fotót és rajzot tartalmaz, továbbá a szótár végén hasznos függelékek (mértékegység-táblázatok, klinikai kémiai referencia-értékek és egy háromnyelvű szógyűjtemény) is találhatók. A szótár online változata orvosi angol nyelv, illetve terminológia gyakorlását, továbbá színes anatómiai táblázatok és hangos könyvtár használatát teszi lehetővé.

T-Sz.Sz