Hamisítvány a több médiumnak elküldött, Instruktor Öntevékeny Csoportnak (IÖCS) tulajdonított, obszcén jelzőket tartalmazó lista. Az IÖCS, mint minden szervezet, természetesen készít felsorolást tagjairól, illetve a tartalékosok közé került jelentkezőkről, ám ezek a hivatalos listák sem tartalmukban, sem formátumukban nem egyeznek meg az interneten keringő listákkal. A hivatalos listákon szereplőket semmilyen módon nem minősíti az IÖCS, azokon a név mellett csak a különböző elérhetőségek (e-mail cím, telefonszám) szerepelnek.

Az Instruktor Öntevékeny Csoport mindent megtesz annak felderítésére, hogy – felhasználva a 2009-es és 2010-es tartalékos listákon szereplő neveket – ki és milyen célból készítette a hamis listát.

Én, Szarvas Gábor a Csoport elnökeként, mind személyemben, mind pedig a Csoport nevében felháborítónak tartom, hogy valaki ilyen listát készít, tesz közzé.

A szervezet jogászokkal vizsgálja annak lehetőségét, hogy feljelentést tegyen ismeretlen tettes ellen a jó hírnév megsértése és személyes adatokkal való visszaélés miatt.

Az Instruktor Öntevékeny Csoport két évtizede az egyetemi vezetés és a hallgatói önkormányzat elismerése mellett szervezi az egyetem gólyatáborait.

Szarvas Gábor

elnök
Instruktor Öntevékeny Csoport

A Semmelweis Egyetem közleménye