A Semmelweis Egyetem Közalkalmazotti Tanácsa és a Semmelweis Érdekvédelmi Szövetség támogatja a Magyar Rektori Konferencia december 18.-i nyilatkozatával, és annak minden pontjával egyetért.
Támogatjuk mindazon közép- és felsőoktatásban lévő tanulók és hallgatók, valamint szüleik, továbbá az oktatásban közvetve érdekelt polgárok törekvéseit, akik a magyar felsőoktatás színvonalának megtartása, hagyományainak megőrzése és jövőképének fenntartása érdekében hangjukat hallatták.

Fontosnak tartjuk hangsúlyozni azt is, hogy a nyugdíjjogosultság és a munkához való jog egymástól függetlenül létező jogok, ezért az öregségi nyugdíj korhatárát elérő munkavállalók nyugdíjának szüneteltetése jogot sért. Különösen figyelemre méltó az az esélyegyenlőtlenség, mely a közszolgálatban dolgozók és az egyéb jogviszonyban lévők között tesz különbséget. Az egészségügyben dolgozók jelentős része nem közalkalmazott, másik jelentős része közszolgálati jogviszonyban van, és a nyugellátásuk eltérő kezelése ellentétes lenne az egyenlő bánásmódról és az előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvénnyel.
Tekintettel a humán-erőforrás krízissel küzdő egészségügy máris sanyarú helyzetére, valamint arra, hogy a Semmelweis Egyetemen nagyszámú nagy tudású és tapasztalatú oktató és egészségügyi szakember végzi oktató, gyógyító és kutató munkáját, aggodalommal szemléljük a kiemelten fontos munkájuk esetleges nélkülözésének veszélyét.

A Magyar Rektori Konferencia Elnökségének közleménye erre a linkre kattintva olvasható.