Mozgás, diéta, környezet címmel rendezte meg VII. Életmód Konferenciáját a Semmelweis Egyetem Népegészségtani Intézete, a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében.

A konferencia célja az volt, hogy bemutassa az életmóddal kapcsolatos legújabb kutatásokat bemutatása, valamint hogy a továbbképzéssel segítséget nyújtson a betegségek korszerű megelőzéséhez és az életminőség javításához.

Ma a fejlett ipari országokban a megbetegedések többsége a helytelen életmód miatt alakul ki. Ezen változtathat az egészséges életmód, táplálkozás, a
testi-lelki jól-lét feltételeinek javítása, az egészségfejlesztés és a prevenció. A helyes életmódot az egyéni szocializáció kapcsán a családban lehet elsajátítani, így igen nagy a szülők felelőssége, hogy miként viselkednek a gyermekekkel szemben és milyen példát, mintát közvetítenek feléjük. Ezért a gyermekek a helyes életmódra nevelés kiemelt
feladata a társadalom egészének. A konferencián arról is szó volt, hogy a helyes életvezetés, az egészség megtartása hogyan képzelhető el a szülői és az iskolai nevelés révén.

T-Sz.Sz.