Együttműködés a jövőért címmel rendezett multidiszciplináris PhD konferenciát a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Semmelweis Egyetem a PPKE Információs Technológiai Kar Simonyi-termében.

A PPKE és a Semmelweis Egyetem (SE) első közös multidiszciplináris PhD konferenciája kötődött ahhoz a stratégiai együttműködési megállapodáshoz, amit a két felsőoktatási intézmény idén áprilisban kötött egymással. A konferencián a PPKE Interdiszciplináris Műszaki Tudományok Doktori Iskolájában, valamint az SE doktori iskoláiban PhD képzésen résztvevő hallgatók mutatták be kutatási eredményeiket.

A megnyitóban a PPKE rektora, dr. Szuromi Szabolcs aláhúzta annak a jelentőségét, hogy milyen komoly lehetőségek állnak a mai fiatal kutatói generáció rendelkezésére.

A konferenciát üdvözölte dr. Szél Ágoston a Semmelweis Egyetem rektora. Bevezetőjében dr. Rácz Károly az SE Egyetemi Doktori Tanácsának az elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy az orvostudomány és a számítástechnika 21. századi egymásrautaltsága olyan kézzelfogható új eredményeket mutat fel, amelyek gyors fejlődést tudnak előidézni nemcsak a gyógyításban és a betegellátásban, hanem az orvosi diagnosztika területén alkalmazható új eszközök révén az egyes betegségek megelőzésében is.

A rendezvéynen nyolc előadás (Kerekes Bálint Péter, Fiáth Richárd, Bihari Dóra, Könczöl Árpád, Ács Tamás Bence, Laki András, Marcell István, Miczán Vivien) hangzott el a kétfoton mikroszkópos technikák alkalmazásától a gyógyszermetabolizmus vizsgálatáig.

T-Sz.Sz.

Forrás:
PPKE/Magyar Kurír