A Magyar Tudományos Akadémián ünnepli fennállásának 50. évfordulóját a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság, amelynek elnöke dr. Fürst Zsuzsanna, a Semmelweis Egyetem Farmakológiai és Farmakoterápiás Intézetének professor emeritusa.

Az ebből az alkalomból rendezett, szeptember 19-21 közötti jubileumi nemzetközi konferencia nyitóünnepségén hat, a saját tudományterületén nemzetközi eredményeket elért tudóst a Társaság tiszteletbeli tagjává választottak. Erről szóló oklevelet kaptak: dr. Thomas Griesbacher, dr. Dirk van Helden, dr. Pacher Pál, dr. Patrizia Romualdi, dr. Vinod P. Shah, dr. Szabó Sándor.

A konferencia megnyitóján tudományos előadást tartott dr. Knoll József akadémikus, a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság tiszteletbeli elnöke, dr. Vizi E. Szilveszter, a Társaság volt elnöke és dr. Ingolf Cascorbi az IUPHAR Farmakogenetikai Szekciójának elnöke.

A konferencia fővédnöke dr. Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, és dr. Szócska Miklós, az Emberi Erőforrás Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára volt. A rendezvény védnökei között szerepel dr. Szél Ágoston, a Semmelweis Egyetem rektora. DP
Fotók: D. Kiss Balázs