Több mint háromszáz játékot kaptak a Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinika gyermekosztályának betegei. Az adományokat a K&H Bank gyógyvarázs program keretén belül gyűjtötték össze három budapesti bankfiókban.

A gyerekosztályra olyan játékok érkeztek, amelyekkel fekvőbeteg gyerekek is tudnak játszani, elsősorban könyvek, DVD-k, videók, de kaptak többféle társasjátékot, puzzle-t és autókat is. Fontos volt az is, hogy például plüssfigurákat ne küldjenek az adományozók, mert az osztályra érkező játékok lemoshatók és fertőtleníthetők kell legyenek. Sok új labdát is kaptak a gyerekek, ezeket a gyógytornászok tudják a velük folytatott munkájuk során használni.

Dr. Szőke György és Valóczi Attila

Az adományokat Valóczi Attila, a K&H Bank csepeli fiókvezető helyettese adta át, az Ortopédiai Klinika részéről dr. Szőke György, a gyermekortopédia osztályvezetője fogadta. A főorvos elmondta, hogy a klinika korábban pályázat keretében kapott már támogatást – nagy értékű végtaghosszabbító eszközöket – a gyógyvarázs programon keresztül. Azóta is pályáznak minden évben és ezt a hagyományt a jövőben is folytatják.