Forrás: MTI

Két arany, három ezüst és egy bronzérmet szereztek a Semmelweis Egyetem jelenlegi és volt hallgatói a londoni olimpián.

Olimpiai bajnok lett a Dombi Rudolf (testnevelő-edző szak), Kökény Roland összetételű kajak kettes 1000 méteren.

 

Forrás: MTI

 
Ugyancsak olimpiai bajnoki címet szerzett Kovács Katalin (sportmenedzser szak) a női kajak négyes tagjaként 500 méteren. Kovács Katalin egy ezüst érmet is nyert Douchev-Janics Natasával szintén 500 méteren.

Ezüst érmes lett 1000 méteren a Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összeállítású férfi kajak négyes. A négyesből hárman a Semmelweis Egyetem hallgatói: Kammerer Zoltán, Kulifai Tamás és Tóth Dávid. Ezüst érmet nyert Ungvári Miklós (szakedző szak) cselgáncsozó. Bronz érmes lett Marosi Ádám (sportmenedzser szak) öttusázó.

A Semmelweis Egyetemről több mint 30 sportoló utazott Londonba és vett részt a küzdelemben. Közülük többen is pontszerző helyen végeztek. A férfi kézilabda- és a női vízilabda-válogatott a negyedik lett. Ugyancsak a negyedik helyen végzett Karakas Hedvig cselgáncsozó (57 kg). A férfi kézilabda-válogattból Mocsai Tamás (sportmenedzser szak) és Császár Gábor (sportszervező szak) a nőiből Bujka Barbara és Drávucz Rita is a Semmelweis Egyetemen végzett. Ahogyan Steinmetz Ádám (sportmenedzser) is, aki az ötödik helyen záró férfi vízilabda-válogatott tagja. Hatodik lett Csonka Zsófia sportlövő (szakedző szak).

A londoni játékokról hazatérő magyar olimpiai küldöttség fogadását hétfőn tartják a Syma-csarnokban. A hivatalos állami köszöntés az augusztus 20-án sorra kerülő Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon lesz.
T-Sz.Sz.

 

Forrás: Semmelweis Egyetem, Magyar Olimpiai Bizottság, Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség, eduline.hu