Olimpiai bajnok lett a Dombi Rudolf (testnevelő-edző szak), Kökény Roland összetételű kajak kettes szerdán 1000 méteren. Ez a magyar kajak-kenu sport 20. elsősége, és Magyarország ötödik londoni aranyérme.

Forrás: MTI

Ugyancsak olimpiai bajnoki címet szerzett Kovács Katalin (sportmenedzser szak) a női kajak négyes tagjaként. A Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas Krisztina négyes 20 év után nyert aranyat Magyarországnak 500 méteren. Kovács Katalin csütörtökön egy ezüst érmet is nyert Douchev-Janics Natasával szintén 500 méteren.

Forrás: MTI

Csütörtökön 1000 méteren ezüst érmes lett a Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összeállítású férfi kajak négyes. A négyest Kammerer Zoltán vezette, aki szintén a Semmelweis Egyetemen tanul, ahogyan Kulifai Tamás is.

Forrás: MTI

2010 novembere óta egyébként a kajak-kenu válogatott olimpiai „A” keretének kiemelt egészségügyi ellátását a Semmelweis Egyetem biztosítja, amely az egyetem sportági tudományos kutatások elvégzésével is segíti az elsőszámú magyar sikersportág válogatott versenyzőinek felkészülését.

Az érmesek közül a Semmelweis Egyetem hallgatója Ungvári Miklós (szakedző szak) cselgáncsozó szintén itt tanul, ő ezüst érmes lett.A Semmelweis Egyetemről több, mint 30 sportoló utazott Londonba és vesz részt a küzdelemben. Közülük pontszerző, hatodik helyen végzett Csonka Zsófia sportlövő (szakedző szak).

Forrás : MTI

Versenyben van még mások mellett a női vízilabda, illetve a férfi kézilabda csapat. Mind a három csapatnak több sportolója is az egyetem hallgatója.

A magyar olimpiai csapat 157 sportolóval utazott Londonba. A július 27-től az augusztus 12-ig tartó XXX. nyári olimpián a Semmelweis Egyetem sportolókkal, edzőkkel és sportvezetőkkel képviselteti magát.

CzR
T-Sz.Sz.